Dagje weg

Dagje weg in Twente

Kijk jij er ook zo naar uit? Een dag, weekend of week er op uit in Twente; de natuurrijke omgeving verkennen, leuke dorpen en steden bezoeken en wat winkelen, mooie wandelingen of fietstochten maken, cultuur snuiven of allerlei activiteiten ondernemen. Twente is wat dat betreft ontzettend veelzijdig en biedt eindeloos veel mogelijkheden voor ontspanning en vermaak. Bovendien is er het hele jaar door van alles te beleven. Naast leuke evenementen in de stad en bijzondere tentoonstellingen in verschillende musea is het ook ontzettend gezellig winkelen en terrasjes pakken.

Agenda

Zandsculpturen Landgoed Warmelo

Landgoed Warmelo, Diepenheim

In de stijltuinen van Landgoed Warmelo te Diepenheim is van 23 april tot en met 1 oktober 2017 een indrukwekkende zandsculpturenexpositie te bezichtigen vervaardigd door top kunstenaars uit Rusland, Ierland, Nederland en de Verenigde Staten.

In het hart van de Renaissance

Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Rafaël, Titiaan, Bellini: niet eerder waren in Nederland zoveel Italiaanse meesters te zien. Voor het eerst wordt in Nederland een groep Noord-Italiaanse renaissanceschilderijen getoond.

Meivakantie vol apenstreken

Natura Docet Wonderryck Twente, Denekamp

Tijdens de meivakantie is er van alles te beleven in Natura Docet Wonderryck Twente. Zo kun je apenkooien in de museumtuin, een eigen fossiel kleien of gipsen in Atelier Wonderryck en de geweldige nieuwe tentoonstelling ‘Apenstreken in de oertijd’ bezoeken.