Geocaching

Sport & spel

€10,00 p.p. (exclusief reserveringskosten)

Geocaching

Een avontuurlijk spel voor wandelaars, met een gps-ontvanger. Wil je je collega's, vrienden of familie eens op een andere manier leren kennen? Ga dan met z'n allen geocachen!

Geocaching is een avontuurlijk spel voor wandelaars, met een gps-ontvanger. Het principe is dat mensen schatkisten (caches) verstoppen. Met behulp van een gps-ontvanger (een elektronisch apparaat dat dankzij satellietverbindingen je exacte positie op de aardbol weergeeft) moet je zo'n schat zien terug te vinden aan de hand van coördinaten.

Geocaching klinkt simpel, maar vraagt toch de nodige speurzin. Met een gps-ontvanger weet je wel globaal waar je moet zoeken, maar zo'n apparaat is niet tot op de meter nauwkeurig. Daardoor moet je vaak nog even flink zoeken voordat je de schat hebt gevonden.

Bovendien kan de cache werkelijk overal verstopt zitten: in de struiken, in een boom of zelfs onder water. Caches kunnen zich ook in steden bevinden, zowel boven als onder de grond, in gebouwen als net daarbuiten. Kortom: geocaching garandeert een flinke wandel- en speurtocht!

U start bij de VVV/Tourist Info Oldenzaal. Hier ligt de informatie voor u klaar inclusief een GPS-apparaat. De tocht gaat door het centrum van Oldenzaal en duurt ca. 1,5 uur. De groepen bestaan minimaal uit 1 en maximaal uit 8 personen.

Het is eventueel mogelijk om de middag of avond af te sluiten met een lunch of een diner.

De kosten bedragen €10,- per persoon (exclusief reserveringskosten).

Voor inlichtingen en boekingen, neem contact op met de VVV/Tourist Info Oldenzaal. Tel. 0541-514023

Mocht u meer willen lezen over geocaching kijk dan op www.geocaching.com.

Locatie

Adresgegevens