Ootmarsum

Ootmarsum

Ken je Ootmarsum-Dinkelland, oftewel het mooiste stukje van Twente, al? Er zijn voldoende redenen op te noemen om dit deel van Twente te bezoeken. Je kan er volop genieten van de prachtige omgeving, het gevarieerde coulisselandschap, de vele galerieën en musea en niet te vergeten de unieke fiets- en wandelmogelijkheden.

Twente staat ook wel bekend als het ‘Landgoed van Nederland’. Het geeft toch steeds weer een bijzonder gevoel, om te verblijven op dit grote landgoed Twente met aan de ene kant de eigenheid van de prachtige omgeving, bijvoorbeeld rondom het Landgoed Singraven en aan de andere kant het sprookjesachtige van het kunststadje Ootmarsum. Niet voor niets dat kunstenaars zich hier zo goed kunnen ontplooien. Zij komen helemaal tot zichzelf en vinden er de optimale inspiratie om weer iets nieuws te creëren. Een mooiere omgeving voor de toerist om te ontdekken is er toch niet?

Voor fietsers is er een fantastisch fietsroutenetwerk waarmee je eindeloos veel fietsroutes kan uitstippelen. Je kan eenvoudig zelf routes samenstellen tot elke gewenste lengte. Sinds kort zijn ook de knooppunten in het Duitse en Twentse grensgebied op elkaar afgestemd. Het is toch leuk om even per fiets de grens over te gaan en het mooie en veelzijdige Grafschaft Bentheim te beleven.

Tijdens de wandel- en fietstochten ontmoet je de schoonheid van het mooie Twente en kom je in contact met de vele schitterende natuurgebieden zoals Het Springendal, De Bergvennen, Het Molenven, Het Roderveld en Het Singraven.

Museum Ton Schulten

Sinds jaren is Ton Schulten werkzaam als schilder. Als ontdekker van het kleurrijke mozaïeklandschap is zijn werk gebaseerd op het aloude Twentse Coulisselandschap met zijn glooiende essen, zijn karakteristieke houtwallen en solitaire bomen.

lees meer

Openluchtmuseum Ootmarsum

Een levend museum, direct aan de rand van het centrum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven.

lees meer

Natuurgebied Springendal (Hezingen)

Rond 1920 werd Springendal aangekocht door de Enschedese textielbaron Jannink. Hij gaf het al eeuwenoude landbouwgebied het aanzicht van een landgoed met veel Engelse kenmerken. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos.

lees meer

Atelier & Galerie Annemiek Punt

Glaskunst van het hoogste niveau! Maak kennis met Annemiek Punt. Al bijna 40 jaar 'Passie in Glas' Annemiek is een meesterglazenier, kunstschilder, tekenaar, ontwerper, aquarellist, glaskunstenaar en bovenal…. zichzelf…..

lees meer