Streekproducten & proeverij

 • Kaasboerderij Keuper

  Kaasboerderij Keuper

  Sinds 1979 worden er op de boerderij van Keuper streekproducten gemaakt. Er is begonnen met het verwerken van de melk van de eigen koeien tot heerlijke kaas en andere zuivelproducten. In 2009 is dit uitgebreid met het zelf maken en drogen van diverse pasta's.

  locatie
  Goorsestraat 45, 7496AC Hengevelde
 • Aspergeteler Slaghekke

  Aspergeteler Slaghekke

  Het seizoen voor asperges begint in april en duurt tot half juni. Bij Asperge Slaghekke kunt u dan terecht voor heerlijke en verse asperges.

  locatie
  Bentelosestraat 44, 7497MR Bentelo
 • Boerderij Erve Elferman

  Boerderij Erve Elferman

  Erve Elferman is een vleesveeboerderij gelegen in het dal van de Dinkel, een van de laatste natuurlijke kronkelende riviertjes in Nederland.

  locatie
  Stroothuizerweg 9-11, 8591NB Denekamp
 • Landgoed Het Rheins

  Landgoed Het Rheins

  Landgoed Het Rheins is een veelzijdig horeca en recreatiebedrijf temidden van de Twense Landerijen. Naast het restaurant, ook partycentrum, kinderboerderij met speeltuin, evenemententerrein met outdoor mogelijkheden, klein vakantiepark met luxe boerderijwoningen.

  locatie
  Reinszijweg 1b, 7468SL Enter
 • Berghoeve Brouwerij V.O.F.

  Berghoeve Brouwerij V.O.F.

  Berghoeve Brouwerij is een jonge brouwerij, opgericht op 1 januari 2010. Het doel is prachtige,(h)eerlijke bieren te brouwen en ………. om deze bieren vol trots met u te delen. Openingstijden: ma t/m za op afspraak.

  locatie
  Achteres 15, 7683SX Den Ham
 • Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps is een melkveehouderij waar u kunt zien op welke wijze er vandaag de dag op een boerenbedrijf wordt gewerkt en hoe van de melk verschillende boer Herbert kaas- en zuivelproducten worden gemaakt.

  locatie
  Vliegveldstraat 4a, 7561AT Deurningen
 • Blauwe Bessenkwekerij "De Greftenhoeve"

  Blauwe Bessenkwekerij "De Greftenhoeve"

  Blauwebessen kwekerij nabij uniek natuurgebied de Engbertsdijkvenen. In de boerenwinkel worden eigengemaakte produkten verkocht, b.v. jam,bessensap en wijn. Binnen in de nostalgische koffie schenkerij of buiten op het originele terras kunt u lekker koffie drinken met heerlijke blauw bessenvlaai.

  locatie
  Greftenweg 16, 7671PC Vriezenveen
 • Bistro Puur

  Bistro Puur

  Culinair genieten voor een vriendelijke prijs. Bistro Puur ligt in het gezellige centrum van Oldenzaal aan de voet van de toren van de St. Plechelmusbasiliek.

  locatie
  Plechelmusplein 18, 7571 EG Oldenzaal
 • Wijngaard Hof van Twente

  Wijngaard Hof van Twente

  Wijngaard Hof van Twente is gelegen in Bentelo. Ontdek hier het wijnmaakproces en proef de heerlijke wijnen, die geregeld internationale prijzen winnen.

  locatie
  Suetersweg 2a, 7497MZ Bentelo
 • JR Wijn en Spijs

  JR Wijn en Spijs

  De Wijnspijsadvieswijzer is één van de eerste producten die door JR Wijn en Spijs is ontwikkeld. De ontdekking om de juiste wijn bij spijs te combineren. JR Wijn en Spijs organiseert arrangementen en evenementen en componeert met de thema's gastronomie, kunst, cultuur en natuur.

  locatie
  Ripperdalaan 10, 7491BZ Delden

Heb je altijd al willen weten hoe kaas, wijn of bier gemaakt wordt of je eigen fruit willen plukken, dan kun je terecht bij een van de vele boerenbedrijven in de regio. Twentse streekproducten laten je verbazen, verrukken en verlangen naar meer. Ontmoet ambachtelijke leveranciers die vol passie en trots hun twentse streekproducten maken en telen.