Midwinterwandeling Delden

kenmerken: Fietsen & wandelen Evenement Kunst & Cultuur
locatie
VVV Delden, Delden

Midwinterwandeling Delden

Ontdek landgoed Twickel, één van de mooiste landgoederen van Nederland tijdens de traditionele Midwinterwandeling Delden. Het vertrek is vanaf Delden Tourist info (voorheen VVV).

De route gaat over één van de mooiste landgoederen van Nederland. Een landgoed in kersttijd, met alle bezienswaardigheden nog in kerstsfeer. Tijdens de wandeling hoort u het zo welbekende geluid van de midwinterhoorn. Met de route wordt u naar en langs de verschillende bezienswaardigheden geleid. Het zijn de historische houtzaagmolen, de schaapskooi, watermolen de Noordmolen, museum- en expositieboerderij Wendezoele en wagenmakerij Van den Barg. Het Byzantijns mannenkoor verplaatst zich naar de te bezoeken adressen om mooie liederen ten gehore te brengen. Openingstijden van 10.00-16.00 uur.

Bij bovenstaande rustpunten krijgt u lekkere warme hapjes en dranken aangeboden. Er is koffie en krentenwegge, maar ook Glühwein, oliebollen of pannenkoeken. Warme chocolademelk en de traditionele kniepertjes passen in deze tijd en niet te vergeten de snert. Dit alles wordt u tijdens de wandeling aangeboden voor een kleine bijdrage of vrije gift. Zowel de korte route van 3 km als ook de 9 en 13 km gaan grotendeels over verharde wegen. Er kan gestart worden vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur.

Prijs deelname € 1,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Terug in het centrum van Delden kunt u nog een bezoek brengen aan het Zoutmuseum, geopend van 14.00-17.00 uur.

Wanneer

  • Midwinterwandeling Delden

    VVV Delden, Delden

Locatie

Adresgegevens